Websites testen en betaald krijgen via Usercrowd.com

Websites testen via Usercrowd.com is een leuke kleine Hustle. Niet iets waar je direct van op vakantie kunt maar als je ze combineert met andere websites, zoals teksten schrijven voor Textbroker.nl of enquetes invullen voor Opinieland.nl, is er toch wel geld mee te verdienen. Geen vakantie geld maar een tripje naar de bioscoop of een nieuwe Battlepas zeker wel.

Review Usercrowd.com

Een van de eerste Side Hustles waar veel mensen mee starten zijn enquetes invullen of websites testen. Een van de bekendere die dit aanbied is Usercrowd.com. Via Usercrowd kunnen webdesigners of Growth Hackers een aantal zeer eenvoudige vragen aan je stellen over een door hun aangeleverd ontwerp of website. Dit kan zo simpel zijn als welke ijsverpakking vind je het leukste of welke knop op deze website valt je het meeste op of kijk eens 10 seconden naar deze website en schrijf alles op wat je hebt onthouden.

Uiteindelijk krijg je 20 cent per antwoord betaald en de meeste onderzoeken bestaan uit 3 tot 10 vragen. Er zitten ook wel uitschieters tussen Reken maar uit; het is geen vetpot maar aan het eind van het jaar kan je zeker een keer goed uit eten of een nieuwe Battlepass voor komen. In het onderstaande overzicht zie je dat ik 2,4 dollar verdiende, reken dat terug naar een maand dan zit je op zo’n 10 dollar per maand. Nog steeds geen vetpot maar een Battlepass kan je er voor kopen.

Usercrowd tests van April
Overzicht van de Usercrowd tests van de laatste periode van april.

Wat een leuk bijkomend voordeel is dat je een sneak preview krijgt van nieuwe campagnes die er misschien aankomen of nieuwe producten die gelanceerd worden. Altijd handig om dat als eerste te weten toch, zeker wanneer je ook in de reclame wereld werkt.

Websites testen via Usercrowd.com

Positieve punten van het websites testen bij UserCrowd.com

Waarom zou je gaan starten met het testen van websites via UserCrowd.com?

  • Bij veel van deze websites heb ik nog wel de vraag of het legitiem is, of ik wel uitbetaald ga krijgen en of het niet zonde van mijn tijd is? Bij UserCrowd heb ik dat gevoel totaal niet, het aanmelden, testen en uitbetaald krijgen ging erg professioneel en veilig.
  • Je krijgt een kijkje in de keuken bij designers en ontwikkelaars, zowel interessant maar ook handig wanneer je zelf in die business zit.

Als je het doet met in gedachten dat je er niet rijk mee zal worden, dan is zo’n uitkering om de zoveel tijd toch erg leuk.

Uitbetaling testwerk bij UserCrowd.com
Uitbetalen bij UserCrowd.com na een periode van testen!

Update 12 juni 2021
Het mocht even duren, maar de betaling is ook daadwerkelijk goed binnengekomen na een week of 3/4.

Usability Hub Pay-out

Aandachtspunten Usercrowd.com

Het is een kleine hustle, je doet dit tussendoor, dus de nadelen van het websites testen via UserCrowd zijn redelijk voor de hand liggend:

  • Wat je verdient per test is beperkt, van 20 cent tot een paar dollar. Je moet echt wel even flink wat tests uitvoeren voordat je een leuke uitbetaling kunt aanvragen.
  • Het lijkt erop alsof er heel veel testers zijn, want je moet erg snel zijn met reageren op een test. Het kan redelijk veel voorkomen dat de test al is vergeven.

Tips voor testen op UserCrowd.com

  • Je e-mail client zal initieel de tests van Usercrows.com als Spam aanzien, voeg daarom het e-mail adres van ze even toe aan je contactenlijst of ‘leer’ je e-mail programma dat deze mail geen spam is.
  • Je moet verdomd snel zijn om een onderzoek te kunnen doen. Bij het plaatsen van het onderzoek geeft de webdesigner of Growth hacker aan dat ze bijvoorbeeld 200 respondenten zoeken en die vinden ze rap.
  • Er kunnen vragen bij zitten die alleen maar vanaf een Desktop PC beantwoord mogen worden. Even relaxed in de trein of op de WC wat onderzoeken wegwerken zit er dus niet altijd bij.
  • De opbrengsten zijn minimaal, ga uit van 10 tot 20 euro per maand. Nou kost het je ook maar een paar seconde per vraag, dus teruggerekend een prima mini Hustle als afleiding.

Plaats een reactie