Mijn ervaringen met enquetes invullen op Toluna.com

Toluna.com is net als Opinieland.nl een website waar je betaald krijgt voor het invullen van enquetes. Je krijgt betaald, of beloond zoals Toluna het noemt, in tegoedbonnen. Je kunt geld verdienen met enquetes en de enquetes op elk gewenst moment invullen op bijna alle devices. In deze post deel ik mijn ervaringen en op basis daarvan kun jij hopelijk bepalen of bij Toluna enquêtes invullen iets is voor jou.

Review Toluna.com

Zoals ze zelf zeggen is Toluna een online community waarvan de leden het belangrijk vinden om hun stem te laten horen en jouw mening te geven. Dit kun je dus met name doen door het invullen van enquetes tegen een vergoeding over allerlei producten en diensten.

Of ik het community stukje of het ‘beïnvloed je wereld’ nou echt geloof is een tweede. Het klinkt leuk, maar uiteindelijk kunnen bedrijven via de business kant van Toluna onderzoeken laten lopen en betalen ze daar vast flink geld voor. Die enquetes komen dan vervolgens weer uit bij de leden van de community.

Geld verdienen op Toluna.nl

Via de website of mobiele applicatie kun je inloggen en deelnemen aan enquetes in verschillende categorieën. Dit kan van alles zijn, welke producten je nu gebruikt, wat je van een eventueel nieuw product vind of hoe je vind dat de wereld is veranderd in Corona tijd. Net als andere kleine sidehustles, denk aan SerpClix of UserCrowd, is dit een grappige tijdsbesteding maar ga je ook hier niet rijk van worden. Lees hier meer over in de rest van deze post.

De publieke reviews liegen er overigens niet om en lopen enorm uiteen, lees die zeker even door en lees ook de hele post door om te bepalen of dit iets voor jou is.

Toluna op Trustpilot

Mijn persoonlijke review van Toluna.com

Online vind je voldoende reviews over Toluna.com en de algemene feedback is niet best, dus ik wilde dat zelf ook wel even testen. Laten we vooraf nogmaals even bevestigen dat je er niet rijk van gaat worden, het best veel werk is voor een kleine opbrengst maar je dit eigenlijk ook wel zou kunnen weten. Gratis geld bestaat echt niet.

Ik heb dan ook een maandje serieus getest en een hele berg enquetes kunnen invullen, uiteindelijk met een hoog genoeg punten aantal om te kunnen ‘cashen’. Dat is natuurlijk belangrijk dat je er ook echt online geld mee kunt verdienen. Dus ik ben voor een Bol.com bon gegaan, aanvragen, en een paar dagen later stond deze echt in mijn Toluna account te wachten.

Via Bol.com heb ik hem ook verzilverd en ik kan er nu ook echt gebruik van maken.

Bol.com 15 euro bon verdiend via Toluna.com

Tijdens het aanvragen van de beloning liep ik nog wel tegen een probleempje aan, maar ik heb hier Toluna over gemaild en kreeg binnen een paar werkdagen een passend antwoord. Dus voor alsnog zijn mijn ervaringen prima te noemen, los van the obvious.

Wat levert enquetes invullen op Toluna.com je op?

Net als op Opinieland.nl betalen ze je bij Toluna.com uit in tegoedbonnen of direct op je PayPal account en je moet dus ook punten verdienen. Op dit moment heb je de onderstaande opties, Steam, Zalando, Decathlon, Bol.com, Amazon en Paypal. De betalingen zijn allemaal gelijk, 40000 punten staan gelijk aan 10 euro.

Wat verdien je met enquetes invullen?

Laten we even terugpakken op die 40000 punten voor 10 euro, wanneer je een goeie enquete te pakken hebt dan krijg je daar 2000 punten voor betaald. Gemiddeld verwachten ze dat je hier zo’n 20/25 minuten mee bezig bent. Op een gegeven moment wordt je er wel handig in, en ik ga er wel vanuit dat je de vragen dan leest en een eerlijk antwoord geeft, en kun je dit wel in 10/15 minuten doen.

Een snelle rekenaar kan dan terugrekenen dat je, als je de hele dag enquetes invult, je ongeveer 10000 punten per uur kunt verdienen. Als 40000 punten 10 euro is dan verdien je dus met het invullen van enquetes bij Toluna zo’n 2,50 euro per uur.

Toluna Enquetes voor geld

Zet dat even weg tegen het huidige minimum loon, dan kun je wel uitrekenen of dit een goede beloning is. En natuurlijk ga je nog wel je belasting betalen hierover, toch?

Beloningen Toluna
Je gaat niet rijk worden met net invullen van enquetes, en net zoals alle andere enquete websites kan het gebeuren dat je midden in een enquete opeens niet meer gekwalificeerd bent. Heel klote, maar ook wel heel bekend ondertussen toch?

Wat is er niet leuk aan het invullen van enquêtes op Toluna.com?

Wij van de afdeling open deuren geven je kort even aan wat er niet interessant is aan het invullen van die enquetes:

  • De betaling is heel minimaal, teruggerekend zo’n 2,50 euro per uur en dan gaan we er wel vanuit dat je de hele dag enquetes kunt invullen.
  • Er zijn niet altijd enquetes om in te vullen, en als je er een beschikbaar is dan moet je snel zijn omdat er natuurlijk meer gegadigden zijn. Dus het terugrekenen naar een uurloon is leuk, maar niet realistisch.
  • Binnen in een enquete kan het antwoord op een vraag betekenen dat je niet kunt deelnemen aan die enquete, als het een enquete is voor auto bestuurders en jij hebt een scooter dan is dat zinloos voor de klant. Je hebt er dan alleen al wel tijd in gestoken en eventuele andere enquetes die toen nog beschikbaar waren zijn vergeven.
  • Je geeft wat privé informatie weg, en daar moet je je maar prettig bij voelen. Je bepaald natuurlijk zelf nog steeds wat je als antwoorden geeft en hoeveel informatie je weg wilt geven. Je bent er zelf bij, en in de tijd dat ik heb getest heb ik nog geen hele persoonlijke informatie hoeven te delen om een enquete in te kunnen vullen.
Geen enquetes op dit moment

Wat is er leuk aan het invullen van enquetes op Toluna.com?

Natuurlijk zijn er ook een aantal positieve punten te noemen van het invullen van de enquêtes:

  • Je krijgt betaald voor heel eenvoudig werk wat je vanaf de WC pot of hangend op de bank gewoon kunt doen. Ik heb een weekje getest en heb af en toe een enquete meegemaakt en heb dan 20000 punten verzameld, tel je dat door naar een maand dan zit je op 80000 punten – oftewel zo’n 20 euro. Zeker geen vetpot, maar die tijd had je anders toch besteed aan reels scannen op Instagram. Ik heb er ook echt zo naar gekeken, af en toe even een enquete doen en niet continue verversen van de applicatie of website.
  • Je krijgt een kijkje in de keuken van de grote merken. Wat voor producten komen er misschien wel aan, welke vragen stellen de grote merken en wat zijn hun zorgen. Dit is handige informatie die je meekrijgt vanuit deze tests, die jij misschien weer kunt gebruiken wanneer je je eigen webshop gaat opzetten.

Plaats een reactie