Tekstschrijver worden voor Textbroker.nl

Ben je creatief, sterk in je grammatica en spelling en kan je razendsnel mooie teksten schrijven? Kan je uit de voeten met advertentie teksten of SEO teksten? Dan is freelance tekst schrijven worden geen gek idee. Bij Textbroker.nl kan je je direct aanmelden als tekstschrijver en op zoek naar leuke opdrachten die je naast je huidige baan kunt oppakken.

Wil jij ook starten met betaald artikelen schrijven?

Eigenlijk heel simpel, en eigenlijk iedereen kan hier terecht van starter tot serieuze professional. Je hoeft dus nog geen professionele tekstschrijver te zijn om aan de slag te gaan. Hoe meer ervaring je krijgt en hoe meer opdrachten je succesvol weet af te ronden hoe mooiere klussen je krijgt aangeboden. Daarnaast kunnen ze je ook helpen met trainingen en cursussen.

Wanneer jij natuurlijk steeds handiger wordt met het schrijven van goede teksten kan je dat ook inzetten bij het optimaliseren van je Dropshipping website of het schrijven van sterke overtuigende teksten.

Volg deze 4 eenvoudige stappen om te beginnen:

  • Aanmelden bij Textbroker.nl, dat is gratis en redelijk simpel te noemen.
  • Je schrijft een aanmeld tekst en die dien je in.
  • Textbroker.nl zal je vervolgens kwalificeren, wat de initiële basis is van jouw verdienmodel.
  • Even je profiel verder afronden.. en dan kan je aan de slag!
Tekstschrijver worden bij Textbroker.nl

Wat levert teksten schrijven voor Textbroker.nl op?

Ga er vanuit dat gemiddeld in een zin een woordje of 10 passen en op een A4’tje zo’n 350. Dan ben je met een A4’tje vol zo’n 3 a 4 euro verder. Geen enorme vetpot, maar als jij mooi werk aflevert dan kan die 1,5 cent ook stijgen naar b.v. 4 cent. Dan krijg je opeens 14 euro voor een A4’tje vol. Zeker het proberen waard en met de enorme toename aan websites die goede, actuele en correcte content ‘nodig’ hebben zal de vraag voor goede tekstschrijvers alleen maar stijgen.

De klant kan ook nog eens aan je vragen om research te doen, een aantal bronnen te onderzoeken en op basis daarvan een mooie tekst te schrijven. Dit soort opdrachten leveren jouw als schrijver alleen maar meer op, zo kan de prijs per woord al snel stijgen naar en wordt deze hustle toch wel erg interessant.

Bij Growth Hacking, maar ook bij zoekmachine optimalisatie, zijn de juiste teksten ook van extreem groot belang, dus als jij hier met schrijven rekening mee kunt houden dan zal je niet verlegen zitten om werk.

Textbroker.nl vanuit een opdrachtgevers oogpunt

Ik heb ook een opdracht uitgezet bij Textbroker.nl, ik was ook gewoon eens benieuwd naar hoe het werkt maar was ook gewoon op zoek naar iemand die kan helpen met nieuwe Blog posts.

Het aanmelden gaat logischerwijs erg eenvoudig en zodra je wat geld gestort hebt kun je een opdracht aanmaken. Ze werken met een reeks standaard templates zoals een persbericht, een Blogpost of een productbeschrijving. Ik zoek een Blogpost van tussen de 2000 en 2500 woorden, ik wil graag dat iemand serieuze research doet en ook een goede reputatie heeft (4 sterren). Je krijgt dan het volgende totaalplaatje:

Textbroker.nl opdracht aanmaken

De kosten voor dit artikel zijn zo’n 150 euro, waar er 90 euro gaat zitten in het onderzoekswerk. Een artikel zonder research kost dan dus ook 60 euro voor een serieus stevig artikel. Als ik dan even terugreken dan betaal ik 2,4 cent per woord, maar de auteur krijgt slechts 1,4 cent per woord. Het lijkt erop dat Textbroker.nl dus wel ook een serieuze opslag doet op de kosten die ze uit betalen aan de auteurs (35 euro voor de schrijver en 25 euro voor Textbroker.nl).

Vervolgens werk je je opdracht helemaal uit, waar moet het artikel over geschreven worden, welke zoekwoorden moeten terugkomen, welke interne of externe links moeten in het artikel staan en wanneer wil je het hebben.

Er is weinig communicatie vanuit het platform zelf, je zet je opdracht uit en dan is het afwachten. Er zijn geen updates per e-mail, wat je misschien zou verwachten, wanneer iemand bijvoorbeeld je opdracht heeft geaccepteerd of aan de slag is gegaan. Dat zou een verbeterpunt zijn.

Uiteindelijk stond er wel precies binnen de tijd een mooi artikel wat aansloot bij mijn eisen. Dus ik denk dat ik, zeker wanneer ik een artikel online wil zetten waar ik echt geen inhoudelijke kennis van heb, het platform vaker kan gebruiken. Het is alleen wel erg prijzig maar neemt wel een hele hoop drempels weg, dus als je tijdsdruk hebt zeker een optie.

Plaats een reactie