Online geld verdienen door te Googelen via Serpclix

Serpclix.com kom ik veel tegen op Instagram als zijnde een makkelijke website om snel geld mee te verdienen. Dus ik heb een account aangemaakt en mijn eerste ‘clicks’ gemaakt. In deze blogpost geef ik een korte review van hun dienst en of dit iets is waar je je tijd in zou moeten steken. Ook dit is weer een kleine bijverdienste waar je niet van op vakantie zal kunnen gaan maar wat je aan het eind van het jaar wel een kerstbonus(je) oplevert.

Wat is Serpclix?

Bij Serpclix.com kan je bezoekers kopen voor jouw website, maar niet gewoon blinde of robot bezoekers maar echte menselijke bezoekers die op jouw keywords zoeken; dus gerichte bezoekers. Serpclix heeft een netwerk van 100.000+ mensen die kunnen Googelen op jouw keyword en vervolgens ook kunnen doorklikken naar jouw site. Google ziet dat jouw organische bezoekers stijgen, het CTR stijgt (click through rate), waardoor mogelijk jouw algehele positie in Google zal stijgen. Of dit echt zo is staat al jaren ter discussie, maar daar gaat deze blogpost natuurlijk ook niet over – wij willen weten of je er online en gemakkelijk geld mee kunt verdienen.

Serpclix website

Hoe kun je geld verdienen via Serpclix?

Dat netwerk van die 100.000+ mensen staan klaar om te zoeken en te klikken, maar kan jij ook zelf aan de slag, en hoe werkt dat? Het hele aanvraag proces was simpel, begrijpelijk, en je kunt binnen een paar minuten al aan de slag. Volg dit stappenplan maar:

  1. Je maakt via Serpclix.com een account aan, dit is niet meer dan het toevoegen van je voornaam en je e-mail adres en je kunt aan de slag.
  2. De dienst werkt alleen wanneer je FireFox of Microsoft Edge gebruikt, geen Google Chrome (gek zeg). Download FireFox, mocht je dat nog niet hebben gedaan, en je kunt een speciale Serpclix plugin toevoegen.
  3. Je logged in op je account en vervolgens ben je direct een ‘clicker’. Zodra er een order beschikbaar voor je is dan zie je dat op je scherm, deze refreshed automatisch om de minuut.
  4. Wanneer er een opdracht staat dan ga je Googelen naar het opgegeven keyword en klik je op het website adres die meegegeven wordt. In de Google resultaten is dit zoekresultaat, dankzij de plugin, rood.
  5. Klik op de link uit de SERP (Search Engine Result Page) en blijf op die site gedurende de tijd dat je plugin timer aangeeft. Dit kan een minuut zijn, of twee, afhankelijk van de ‘klant’.
  6. Zodra de tijd voorbij is schiet je automatisch weer terug naar het originele tabblad waarin de nieuwe opdracht voorbijkomen. Als je nog even 30 seconden wacht dan is je click officieel en zie je die terugkomen in de ‘My Earnings’ pagina.

De inzet die je dus moet doen om wat geld te verdienen bij Serpclix is minimaal. Ze betalen je via PayPal uit in minimale hoeveelheden van 5 dollar.

Zou ik mijn tijd moeten steken in Serpclix?

Serpclix is ook weer een hele laagdrempelige manier om wat euro’s te verdienen, maar daar blijft het ook bij. Het aantal opdrachten wat je aangeboden krijgt is beperkt en je krijgt 5 of 10 euro cent betaald per zoekactie, dit is afhankelijk of het een Nederlandse of niet Nederlandse zoekterm is. Natuurlijk, als je de hele dag toch al achter je computer zit en je hebt een tweede browser venster open staan dan kan je een paar euro per dag verdienen, doe dat een maand lang en je hebt echt wel een Battlepas of bioscoopbon te pakken.

Of dat het waard is? Alle kleine beetjes helpen maar net als testen via Usercrowd of enquetes invullen op Opinieland is het zeker geen vetpot. Echter, als je alles bij elkaar optelt kan het het waard zijn, lees hier over meer in onze artikel: 4 manieren om eenvoudig online geld te verdienen.

Serpclix No Orders

Let even op wanneer je gaat werken voor Serpclix

Heel simpel gezegd, SerpClix probeert Google natuurlijk wat in de maling te nemen door verkeer te genereren wat niet echt op zoek is naar de site van de klant. Ze zijn daarom ook erg streng met hun voorwaarden en als je dus een van hun regels overtreed wordt je van het platform afgegooid.

Als tip zou ik je nog willen meegeven dat je aparte browser draait voor je Serpclix werk, en meld je daar niet aan met een Google account.

Denk hierbij aan het posten van screenshots van opdrachten, werken vanaf een Proxy of VPN of meer dan 1 account gebruiken. Op Trustpilot hebben ze overigens een redelijk cijfer, maar of het wat voor jou is kan alleen jij bepalen.

SerpClix op Tripadvisor

Wat kan je verdienen met SerpClix?

Ik heb een weekje getest met SerpClix en heb geprobeerd een reëel beeld te scheppen van wat je ermee kunt verdienen. Ik heb een losse FireFox installatie gedaan met daarin de plugin en heb uiteindelijk in 6 dagen tijd 59 clicks kunnen doen. De Nederlandse voor 10 cent per click en de buitenlandse voor 5.

SerpClix verdiensten

Totaal dus een kleine 5 euro voor een kleine week klikken, reken dat door naar een jaar dan zit je op zo’n 250 euro per jaar. Het is zeker geen vetpot maar de inspanning is ook echt minimaal en als je dit optelt bij bijvoorbeeld enquetes doen via Opinieland of gebruikerstesten via Usercrowd dan zit er aan het eind van een jaar toch een nieuwe telefoon of game console in.

Een laatste tip, laat de zoekacties in exotische talen maar zitten. Los van het feit dat je geen idee hebt wat je aan het zoeken bent, moet je ook waarschijnlijk 30 pagina’s door. Zoveel tijd zou ik er ook weer niet aan besteden.

Verder worden de opbrengsten netjes op de 1e van de maand overgemaakt, dus het stukje betrouwbaarheid is wat dat betreft voor alsnog in orde.

Uitbetaling SerpClix

Tips voor wanneer je gaat werken met SerpClix

Na een maandje of twee testen met deze site, heb ik een paar handige tips voor je die je kunnen helpen de opbrengsten te maximaliseren. Deze maand gaan de opbrengsten dan ook naar zo’n 20 euro met een minimale inzet.

  1. Installeer een aparte browser, bij voorkeur FireFox, waar je de plugin in installeert. Je kunt deze makkelijk in een hoekje open hebben staan, doordat de plugin zelf refreshed heb je altijd zicht op een nieuwe opdracht.
  2. Zoom je browser venster enorm ‘uit’, op deze manier heb je alle zoekresultaten direct in beeld en is het klikken op het rode resultaat, waar je voor betaald krijgt, een eitje en scheelt je veel scroll werk en dus tijd.

Plaats een reactie