Geld verdienen met enquetes invullen op Opinieland.nl

Net als Usercrowd of Textbroker is enquetes invullen voor geld op een leuke manier om geld te verdienen, iets waar je niet rijk van wordt maar wat een klein zakcentje oplevert. In dit artikel doen we het iets anders dan anders en gaan we zelf ook actief aan de slag met deze enquete website. We nemen het aanvraag proces door, de onboarding en natuurlijk de werkwijze en de resultaten.

Enquetes invullen voor geld op Opinieland.nl

Voordat we aan de slag gaan met deze bijverdienste hebben we even kort gekeken naar wat de algemene consensus is omtrent deze site en wat de ervaringen zijn van anderen. Zeker omdat er nogal wat negatieve geluiden zijn omtrent dit soort enquete websites. Als eerst hebben we gekeken bij Trustpilot.nl en die geeft een ‘gemiddeld’ als cijfer voor Opinieland.nl en die reviews lopen uiteen van 1 tot 5 sterren – van positief tot super negatief.

Trustpilot score van Opinieland.nl
Trustpilot score voor Opinieland.nl

Op de andere review sites en fora zijn de meningen ook enorm verdeeld. Wat er vaak wel terugkomt is dat de beloning wel erg beperkt is en zeker niet een inkomen kan genereren. De NOS (geen 400 euro maar een paar tientjes) heeft er ook een mooi artikel over geschreven. Hier komt ook naar voren dat het geen vetpot is maar dat het slechts tientjes zijn die je kunt verdienen. Tot die conclusie kwamen wij zelf ook – maar laten we bij het begin beginnen.

Aanmelden

Het aanmelden voor Opinieland is, logischerwijs, niet zo’n probleem. Naam, e-mail adres, geslacht, geboortedatum en postcode en je kunt aan de slag – natuurlijk wel even valideren dat je e-mail adres werkt anders is het lastig enquetes ontvangen. Let er overigens wel op dat er wel een minimale leeftijd van 16 jaar vereist is om deel te mogen nemen aan deze enquetes.

Opinieland.nl

Hoe werkt het met de enquetes?

Zodra je account is geverifieerd, via e-mail, kun je aan de slag. Bij mij stonden er al direct een hele rij met enquetes online klaar die ik kon gaan invullen. Dit zijn vaak wel hele algemene enquetes over wat je bijvoorbeeld van een bedrijf vind, wat je van een specifieke reclame vind of welke associaties je hebt met een bepaald merk. Redelijk algemene en snel in te vullen enquetes. Af en toe stoppen ze in een enquete wel een controle vraag om, denk ik, te zien of het invullen niet door een robot wordt gedaan.

Als je eenmaal start met invullen dan blijven de nieuwe enquetes elkaar opvolgen, of in ieder geval dat was bij mij het geval. Je kunt daarnaast je profiel gaan vullen door een enorme hoeveelheid aan vragen te beantwoorden, op die manier kunnen ze meer en specifiekere enquetes voor je klaarzetten en kan jij meer punten verdienen. Persoonlijk vond ik het wel heel veel informatie die je dan zou moeten vrijgeven als je aan alles wilt deelnemen

Wat levert het enquetes invullen op?

Ze betalen je bij Opinieland.nl dus niet uit in euro’s maar punten die je later weer kunt omzetten in cadeaubonnen. De minimale uitbetaling is per 1000 punten en 1000 punten staan gelijk aan 10 euro en een gemiddelde enquete levert je zo’n 40 punten op en kost je zo’n 5 tot 10 minuten. Stel we maken daar een gemiddelde van 8 minuten van dan kan je in een uurtje ongeveer een enquete of 7 a 8 wegwerken en dat vertaald zich weer terug naar zo’n 300 punten.

Hoe krijg je betaald bij Opinieland.nl?
Bonnen die je kunt verdienen bij Opinieland.nl

In mijn geval kreeg ik ook een nieuwe serie te zien die op Amazon Prime uitgezonden zou gaan worden, de serie was 45 minuten en de enquete daarna nog een minuut of 15. Totaal een uurtje en ik kreeg daar dan 500 punten voor. Mijn uurtarief kwam daarmee uit op 5 euro, wat ongeveer gelijk staat aan het minimumloon voor iemand van 18 jaar. Geen vetpot dus, maar wanneer je het slim weet te combineren met andere manieren om online geld te verdienen dan kun je er toch elk jaar een nieuwe telefoon van kopen.

Wat is er leuk aan het invullen van enquetes?

Even een korte opsomming van de positieve punten van het enquetes invullen voor geld bij Opinieland.nl.

  • Het aanmelden en gebruik van Opinieland.nl is gratis en redelijk eenvoudig.
  • Het is een hele laagdrempelige manier om een extra zakcentje te verdienen, wat ongeveer gelijk staat aan het minimum loon.
  • Je krijgt soms een kijkje in de keuken van nieuwe producten of diensten die gelanceerd gaan worden. Zeker wanneer je in de reclame wereld werkt is dit een leuke bonus.

Wat zijn de negatieve punten van de enquetes?

Natuurlijk zijn er ook wel wat minder leuke punten van het enquetes invullen:

  • De beloning is erg beperkt, van 50 cent tot een paar euro per enquete. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je hier enige tijd mee bezig bent, maar uiteindelijk vergt het ook weinig inzet en denkwerk.
  • Wanneer je in een enquete zit kan het zo zijn dat door een specifiek antwoord je alsnog gediskwalificeerd voor die specifieke enquete en hij afgesloten wordt, je krijgt dan ook geen vergoeding.

Kun je echt geld verdienen met enquetes?

Net als de andere websites is het enquetes invullen voor geld of het testen van websites niet iets waar je direct van met pensioen kunt gaan. Daarnaast geef je natuurlijk veel informatie over jezelf en je thuis, woon of werksituatie weg en daar moet je je net maar prettig bij voelen. Gelukkig kun je bij Opinieland.nl ook kiezen om vragen niet te beantwoorden of niet deel te nemen aan bepaalde enquetes.

Alles bij elkaar is het een interessante manier om wat bij te verdienen, je kunt een avondje flink doorhalen met enquetes invullen en dan is een tripje naar de bioscoop of een nieuwe battlepass scoren haalbaar. Met name de combinatie met andere websites maakt het interessant.

Gebruik natuurlijk altijd je eigen gezonde verstand wanneer je aan de slag gaat met het invullen van enquetes of het uitvoeren van tests. Doe je eigen research en ga alleen aan de slag bij zo'n site als je er zelf een goed gevoel bij hebt. Deel alleen de informatie die je mag delen en waar jij je prettig bij voelt. Test daarnaast met enige regelmaat het uitbetaal proces. Met deze tips kom je niet zo snel voor teleurstellingen te staan.

Plaats een reactie