Geld verdienen met enquetes invullen op Opinieland.nl

Net als Usercrowd of Textbroker is enquetes invullen voor geld op OpinieLand een leuke hustle, iets waar je niet rijk van wordt maar wat een klein zakcentje oplevert. In dit artikel doen we het iets anders dan anders en gaan we zelf ook actief aan de slag met deze enquete website. We nemen het aanvraag proces door, de onboarding en natuurlijk de werkwijze en de resultaten. Uiteindelijk willen we natuurlijk weten hoe en hoeveel geld er te verdienen is met het invullen van enquetes?

Enquetes invullen voor geld op Opinieland.nl

Voordat we aan de slag gaan met deze Mini Hustle hebben we even kort gekeken naar wat de algemene consensus is omtrent deze site en wat de ervaringen zijn van anderen. Zeker omdat er nogal wat negatieve geluiden zijn omtrent dit soort enquete websites. Als eerst hebben we even gekeken bij Trustpilot.nl en die geeft een ‘gemiddeld’ als cijfer voor Opinieland.nl, en die reviews lopen uiteen van 1 tot 5 sterren – van positief tot super negatief.

Trustpilot score van Opinieland.nl
Trustpilot score voor Opinieland.nl

Op de andere review sites en fora en zijn de meningen ook enorm verdeeld. Wat er vaak wel terugkomt is dat de beloning wel erg beperkt is en zeker niet een inkomen kan genereren. De NOS (geen 400 euro maar een paar tientjes) heeft er ook een mooi artikel over geschreven. Hier komt ook naar voren dat het geen vetpot is maar dat het slechts tientjes zijn die je kunt verdienen. Tot die conclusie kwamen wij zelf ook – maar laten we bij het begin beginnen.

Aanmelden bij Opinieland.nl

Het aanmelden voor Opinieland is, logischerwijs, niet zo’n probleem. Naam, e-mail adres, geslacht, geboortedatum en postcode en je kunt aan de slag – natuurlijk wel even valideren dat je e-mail adres werkt anders is het lastig enquetes ontvangen. Let er overigens wel op dat er wel een minimale leeftijd van 16 jaar vereist is om deel te mogen nemen aan deze enquetes.

Opinieland.nl

Hoe werkt het enquetes invullen bij Opinieland.nl?

Zodra je account is geverifieerd, via e-mail, kan je aan de slag. Bij mij stonden er al direct een hele rij met enquetes online klaar die ik kon gaan invullen. Dit zijn vaak wel hele algemene enquetes over wat je bijvoorbeeld van een bedrijf vind, wat je van een specifieke reclame vind of welke associaties je hebt met een bepaald merk. Redelijk algemene en snel in te vullen enquetes. Af en toe stoppen ze in een enquete wel een controle vraag om, denk ik, te zien of het invullen niet door een robot wordt gedaan (best slim overigens).

Als je eenmaal start met invullen dan blijven de nieuwe enquetes elkaar opvolgen, of in ieder geval dat was bij mij het geval. Je kunt daarnaast je profiel gaan vullen door een enorme lading aan vragen te beantwoorden, op die manier kunnen ze meer en specifiekere enquetes voor je klaarzetten en kan jij meer punten verdienen. Persoonlijk vond ik het wel heel veel informatie die je dan zou moeten vrijgeven.

Enquetes invullen voor geld, wat levert het op?

Ze betalen je bij Opinieland niet uit in euro’s maar in cadeaubonnen, die je weer kunt kopen met de punten die je hebt verzamelt door het uitvoeren van enquetes. De minimale uitbetaling is per 1000 punten en 1000 punten staan gelijk aan 10 euro, en een gemiddelde enquete levert je zo’n 40 punten op en kost je zo’n 5 tot 10 minuten. Stel we maken daar een gemiddelde van 8 minuten van dan kan je in een uurtje ongeveer een enquete of 7 a 8 wegwerken en dat vertaald zich weer terug naar zo’n 300 punten.

In mijn geval kreeg ik ook een nieuwe serie te zien die op Amazon Prime uitgezonden zou gaan worden, de serie was 45 minuten en de enquete daarna nog een minuut of 15. Totaal een uurtje, maarrr, ik kreeg er wel 500 punten voor. Dus ja, mijn uurtarief kwam dan uit op 5 euro, maar het blijft toch ook slechts maar enquetes invullen. Combineer dit echter met een aantal andere enquete of test websites en bij elkaar kan je er toch leuk van uit eten of een nieuwe Battlepass aanschaffen.

Hoe krijg je betaald bij Opinieland.nl?
Bonnen die je kunt verdienen bij Opinieland.nl

Wat was leuk aan het invullen van al die enquetes?

Even een korte opsomming van de goede punten van het enquetes invullen voor geld bij Opinieland.nl.

  • Het aanmelden en gebruik van Opinieland.nl is gratis en redelijk eenvoudig.
  • Het is een hele laagdrempelige manier om wat leuke cadeaubonnen te scoren.
  • Je krijgt soms een kijkje in de keuken van nieuwe producten of diensten die gelanceerd gaan worden. Zeker wanneer je in de reclame wereld werkt is dit een leuke bonus.

Wat vond ik minder leuk aan het enquetes invullen?

Natuurlijk zijn er ook wel wat minder leuke punten van het enquetes invullen:

  • De beloning is erg beperkt, van 50 cent tot een paar euro per enquete. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je hier enige tijd mee bezig bent, maar uiteindelijk vergt het ook weinig inzet en denkwerk.
  • Wanneer je in een enquete zit kan het zo zijn dat door een specifiek antwoord je alsnog gediskwalificeerd voor die specifieke enquete en hij afgesloten wordt, je krijgt dan ook geen vergoeding.

Eindconclusie over het enquetes invullen voor geld bij Opinieland.nl

Net als de andere Mini Hustles is het enquetes invullen voor geld of het testen van websites niet iets waar je direct van met pensioen kunt gaan. Daarnaast geef je natuurlijk, in beperkte mate, veel informatie over jezelf en je thuis, woon of werksituatie weg en daar moet je je net maar prettig bij voelen. Gelukkig kun je bij Opinieland.nl ook kiezen om vragen niet te beantwoorden of niet deel te nemen aan bepaalde enquetes.

Alles bij elkaar is het een interessante manier om wat bij te verdienen, je kunt een avondje flink doorhalen met enquetes invullen en dan is een tripje naar de bioscoop of een nieuwe Battlepass wel te halen – maar meer dan dat is wel lastig.

Gebruik natuurlijk altijd je eigen gezonde verstand wanneer je aan de slag gaat met het invullen van enquetes of het uitvoeren van tests. Doe je eigen research en ga alleen aan de slag bij zo'n site als je er zelf een goed gevoel bij hebt. Deel alleen de informatie die je mag delen en waar jij je prettig bij voelt. Test daarnaast met enige regelmaat het uitbetaal proces. Met deze tips kom je niet zo snel voor teleurstellingen te staan.
Copy link
Powered by Social Snap